Dacă vrei să cumperi un apartament, probabil te afli în fața unei dileme clasice: apartament într-un bloc vechi sau apartament într-un bloc nou? În contextul economiei actuale, apartamentele noi pot fi uneori chiar mai ieftine decât cele vechi, iar avantajele nu se opresc aici. Iată de ce e preferabil să alegi un apartament nou.

 

Un apartament nou îți oferă:
- Confort sporit
- Reducerea cheltuielilor pe termen lung
- Design modern
- Siguranță

 

Arhitectura și compartimentare modernă
Apartamentele noi sunt moderne și eficiente, fiind construite pentru a fi potrivite unui stil de viață modern. Față de apartamentele din blocurile vechi – „blocurile comuniste” -, compartimentate pe principii mai puțin practice, apartamentele noi oferă un grad mai mare de confort, așadar nu vei fi nevoit să efectuezi renovări și modificări înainte de a te muta.

 

Finisaje noi
Dacă alegi un apartament vechi, vei fi nevoit să realizezi o serie de reparații sau chiar să schimbi instalațiile și finisajele vechi. Cu siguranță nu-ți dorești să te muți într-un apartament cu țevi sparte, instalații sanitare defecte, faianță crăpată, parchet deformat sau pereți strâmbi.
La un apartament nou ai avantajul de a dispune de instalații și finisaje noi, realizate cu ajutorul noilor tehnologii. În definitiv, în 30 de ani și tehnologiile din domeniul construcțiilor au evoluat uimitor de mult. Ferestrele cu geamuri duble, care permiteau dezvoltarea mucegaiului au fost înlocuite de termopane cu dublu sau triplu strat, izolațiile sunt performante pentru a păstra căldura în interior iarna și răcoarea în timpul verii și multe altele.

 

Izolație profesională
Blocurile noi sunt izolate conform standardelor actuale, iar o izolare termică asigură un preț mai mic al încălzirii pe perioada lunilor de iarnă, precum și sporirea confortului termic pe timp de vară.

 

Investiție profitabilă
Apartamentele noi au costuri de întreținere mai mici, așadar, pe termen lung, reprezintă o investiție profitabilă. De asemenea, aceste costuri se reflectă și asupra prețului pe care îl poți obține în caz de revânzare.  In cazul apartamentelor vechi valoarea de revanzare scade foarte mult datorita vechimii avansate a imobilelor 40-50 ani, in cazul apartamentelor noi neexistand aceasta problema.

 

Locație liniștită, sigură și ultracentrală.
Imobilul dispune de acces privat și de paza 24/24.
Majoritatea apartamentelor dintr-un bloc nou sunt locuite de familii tinere, așadar mediul nu poate fi decât unul propice pentru creșterea celor mici și pentru dezvoltarea unor relații de conviețuire armonioasă. Iar proximitatea față de toate zonele de interes, cu acces facil la numeroase restaurante, clinici, bănci, școli, grădinițe, mall-uri, supermarketuri, piețe agroalimentare și mijloace de transport în comun, nu poate decât să asigure tot confortul mult visat.

 

Posibilitatea unui loc de parcare în subteran.
Singurul imobil din Buzău cu parcare în subsol. Ținând cont de aglomerația din parcările urbane, de verile toride și iernile geroase, trebuie luate bine în calcul avantajele unui loc de parcare în subteran:

-mai confortabil – autovehiculul e rece în timpul verii / mai cald în timpul iernii;
-se economisește timp – fără decongelare parbriz sau răzuire în timpul iernii ;
-conducătorul auto nu este expus la intemperii – zăpadă / ploaie;
-vehiculul nu este expus la ploaie și grindină;
-vehiculul nu este expus la lumina și caldura soarelui, astfel minimizându-se riscul de a se deteriora vopseaua și bordul mașinii tale;
-un acces mai ușor – se poate lua liftul în loc de mers pe jos sau pe scari până ajungi la confortul propriei locuințe;
-vehiculul nu este expus riscului de a fi furat sau vandalizat;
-faptul că se păstrează o temperatură constantă reduce riscul apariției zonelor de coroziune;
-ușurința de intrare / ieșire pentru șofer;
-păstrează mașina mai curată de praf, murdărie, polen și animale;
-hainele/pantofii rămân curate până se ajunge la mașina (nu noroi, vânt, etc);